Author:
(4,8)
Acesta este un ghid pentru persoanele care vor să înveţe cum se joacă la ruletă, să devină profesionişti şi să îşi construiască un venit stabil jucând la ruletă

Lucruri pe care trebuie să le ştii când începi să joci la ruletă sau la orice alte jocuri de cazinou

Acest ghid este despre pariuri în general şi Ruletă în particular. Sunt analizate întrebările de bază: de ce atrage atât de mulţi oameni, ce este bun şi ce este mai puţin bun la aceasta. Pe scurt, jocurile de cazinou, în special Ruleta, sunt o metodă perfectă pentru a te relaxa şi câştiga bani în acelaşi timp. Punctul negativ este dependenţa pe care o creează, aceasta fiind, eventual, distructivă. Cu toate acestea cel mai important este să găsim răspunsul la o simplă întrebare: Care este scopul? Sau de ce suntem atraşi de jocurile de noroc?

schita de ruleta

În primul rând, conştient sau mai puţin conştient, cei mai mulţi oameni practică jocurile de noroc fiind atraşi de câştigurile pe care le pot aduce. Mecanismul este simplu: Domnul John vine la cazinou cu 100$ sperând că în jumătate de oră aceştia se vor transforma în 1000$ sau chiar mai mulţi. Deoarece oamenii sunt atraşi de câştigurile uşoare şi le place să viseze, poate apărea problema să devină prea îndrăzneţi. Şi poate John îşi imaginează că proprietarul cazinoului va veni şi-l va ruga să accepte ce a câştigat, oferindu-i un bonus şi băuturi din partea casei, doar pentru a-l opri din pariat.

Să nu vă lăsaţi înşelaţi de ceea ce spun alţii, spre exemplu: „Am jucat la ruletă şi am pierdut, însă nu contează, eu joc pentru a mă distra”/ „Am jucat la ruletă şi am câştigat, dar nu contează, oricum eu vroiam doar să mă distrez” – este o mare minciună, chiar dacă persoana care o spune este conştientă sau nu de asta. În cele ce urmează vă voi demonstra acest lucru.

Dacă jucând la ruletă tot ce faci este să te distrezi, poţi să-ţi cumperi un set acasă sau să joci pe internet. Atunci când joci pe bani reali, argumentul „doar pentru a mă distra” este o distorsionare a realităţii. Pe de altă parte, de ce foarte mulţi jucători la ruletă, nu se opresc chiar dacă pierd sume mari de bani? De ce atunci când nu mai au nici un ban aceştia împrumută de la casă sau de la amanetele de prin împrejurimi? Cel mai rău este faptul că unii dintre ei nici măcar nu realizează că joacă pe bani.

Roulette_TablesAceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le fac pariorii: nu au un scop bine definit. Bani, divertisment, bani şi distracţie? Şi permiteţi-mi să vă mai spun un lucru: există mulţi oameni care au mulţi bani şi joacă la Ruletă sau alte jocuri de cazinou cu intenţia de a se distra. Însă puţini sunt cei ale căror obiective nu se schimbă în timpul jocului. Ideea că ai putea face mii de euro/dolari într-o scurtă perioadă de timp îţi poate da peste cap orice judecată raţională şi în momentul în care pierzi în loc să câştigi (văzându-i pe alţii câştigând) eşti tentat să pariezi mai departe. Când ajungi în această stare nu te mai poţi concentra la joc pentru a paria cu siguranţă, deoarece mintea ta este îndreptată doar la norocul de a câştiga (sau cel puţin de a-ţi recupera banii pierduţi).

Dintr-un alt punct de vedere, eu îi felicit pe cei care au atâţia bani încât îşi pot permite să joace doar pentru a se distra. Cât despre mine, eu nu înţeleg plăcerea de a pierde bani. Prin urmare, recomandarea mea este să aveţi un obiectiv clar atunci când vă bazaţi pe noroc. Pe parcurs vom vedea cât de important este acest tip de mentalitate.

Un alt punct important este să vă alegeţi foarte atent locul în care vreţi să jucaţi, fie acesta Royal Casino în Montecarlo, un cazinou de prin cartier sau Internet. Cu toate că cei mai mulţi nu sunt atenţi la acest lucru, miza minimă este la fel foarte importantă. Nu contează stilul jocului şi strategia folosită (eu sunt de părere că fiecare dintre noi avem o strategie, chiar dacă este subtil ascunsă), toţi trebuie să ne punem problema: “Va fi strategia mea suficient de bună pentru a o menţine până la sfârşit? Voi putea pierde câteva mâini şi apoi din nou să câştig?”. Sper că aţi prins ideea! În orice caz, nu veţi putea merge la un cazinoucu mize mari cu doar 50$ în buzunar sperând să aveţi şansa de 50% de a câştiga un profit. Nu uitaţi: aveţi nevoie de o atmosferă calmă, evitaţi spaţiile gălăgioase şi cele frecventate de persoane care aduc probleme. Desigur, oricine poate aduce alte argumente… Eu sincer încurajez acest mod de gândire.

Să facem un scurt rezumat al ideilor menţionate mai sus

- Găseşte-ţi scopul şi fixează-l în minte înainte de a începe jocul; - Joacă pentru a câştiga, te poţi distra oriunde altundeva; - Nu juca nicăieri înainte de a alege cel mai bun loc pentru tine ţinând cont de stilul jocului, atmosferă etc.

Concluzia

Când intri într-un cazinou (propriu-zis sau online), trebuie să laşi la o parte lăcomia, frica, megalomania şi ochii celor din jur, deoarece toate acestea îţi pot afecta jocul, iar tu trebuie să înfrunţi un oponent cu multe avantaje. Înfrângerea nu este o victorie, oricât de mult ai vrea să crezi asta. Ţine minte un lucru: Ai venit să le iei banii!